MediaIntroductie van de Dierenrechtenbibliotheek, een boekenreeks over dierenrechten die ik bij Noordboek onder mijn hoede heb.

Henry Salt schreef in 1892 Dierenrechten en maatschappelijke verandering. In deze video van het Barth Misset Fonds leg ik uit waarom dit zo’n belangrijk boek is.

 

 

Verslag van een avond over Hüseyin Baybasin, een politiek gevangene in Nederland in Pakhuis de Zwijger (13 sept 2022). Een groep filosofen (waartoe ik ook behoor), advocaten en gevangenisdirecteuren maken zich zorgen over zijn rechtsgang.

Trouw wijdde in 2021-2022 een serie interviews aan mijn nieuwe boek: Denkers & dwalers. Geschiedenis van de filosofie in de Lage Landen

 

Boekhandel Athenaeum interviewde me over Denkers & Dwalers.

 

Geïnterviewd door Arnon Grunberg voor VU-studenten. Verslag in Ad Valvas van 8 april 2020.

 

Interview in Trouw (24 mei 2020): ‘We weten niet met wie we solidair moeten zijn’

 

Radio-interview over de hond in het programma The big five van BNR.

 

Essay in Letter & Geest van Trouw (12 okt 2019): Flaneren voor de revolutie.

 

Radio-interview in OVT over de geschiedenis van de zogenaamde ‘invasieve exoten

 

Mechanische eend van Vaucanson belicht in OVT (11 nov. 2018).

 

Radiouitzending waar ik optrad met René ten Bos en Lammert Kamphuis over het nut en nadeel van filosofie voor het leven op Radio 1.


Documentaire over Bossche Sferen; een traject waarmee statushouders en Bosschenaren integreren in de gemeenschap aan de hand van het door René Gude, Gerard van Stralen en mij vanuit de ISVW ontwikkelde Agoramodel.


Interview voor NPO over de toekomst van de dierentuin Artis (23-7-2018)

Interview in Trouw over de myna, een vogeltje dat stadsgeluiden versterkt. Lees het hier.


Interview in De Gouda over politiek (28-2-2018).


 


Videoverslag van een door mij voorgezeten raadsvergadering met scholieren in Gouda. Een initiatief van de Trees of Wisdom en de ISVW.


Interview op Dutchmedia.nl over Mein Kampf. Waarom we het boek moeten bespreken. Lees het hier.

Verslag op Txt-radio van een lezing van me over Democratie voor dieren voor het Studium Generale in Groningen. (2017)

 

Filosofie Magazine interviewde me over het filosoferen rond het levenseinde, naar aanleiding van het boek Amor fati dat ik met de inmiddels helaas overleden André de Vries schreef. ‘Waarom de laatste levensfase de mooiste is’. (FM okt. 2017)

Trouw-journalist Henk Steenhuis en fotograaf Koen Verheijden portretteerden André de Vries en mij over ons in het voorjaar van 2017 verschenen brievenboek Amor Fati; filosoferen tegen het einde.Grondrechten voor dieren
Met Janneke Vink en Arjan Postma sprak ik op Radio 1 over grondrechten voor dieren. (Nieuws BV, Radio 1, 30-5-2016). Aap versus Mens: grondrechten voor dieren? – De Nieuws BV


Paw-ternity leave

Moet er een verlofregeling komen voor het verzorgen van net aangeschafte dieren? In Nieuw-Zeeland kennen ze al zo’n paw-ternity leave regeling. (1Vandaag, NPO1, 31-5-2016)


Dierencrematie op de webcam
Misschien niet het meest fundamentele onderwerp, maar toch: is het wenselijk dat (gedwongen) thuisblijvers de crematie van hun huisdier via een webcam kunnen volgen? Mijn commentaar op 1Vandaag (NPO1, 3-10-2015).

Brands met Een beestachtige geschiedenis
Vlak voor zijn dood werd ik geïnterviewd door mijn held Wim Brands. Het ging over mijn ‘krankzinnige’ boek, Een beestachtige geschiedenis van de filosofie.
Hans Achterhuis, Erno Eskens – VPRO Boeken


Copyright © Dandelion by Pexeto