Denkers en dwalers. Een geschiedenis van de filosofie in de Lage Landen


In Denkers en dwalers beschrijft Erno Eskens de geschiedenis van de filosofie in de Lage Landen. Hij haalt briljante geesten naar voren, maar heeft ook oog voor klungelaars, dwaallichten en foute denkers. Want ook zij spelen een rol in de ontwikkeling van het denken en in onze geschiedenis. Ook vernieuwend aan dit vlot geschreven overzichtswerk is de aandacht voor onderdrukte denkers. Vrouwelijke filosofen, autodidacten, literaire denkers en denkers uit de voormalige koloniën krijgen eindelijk een plaats op het podium van de geschiedschrijving.
Zo staan algemeen bekende denkers als Erasmus, Descartes en Spinoza zij aan zij met Anna Maria van Schurman, Clara Wichmann en Tan Malaka.
Een boek vol anekdotes, baanbrekende gedachtes, knotsgekke ideeën en vrolijke waarheden dat elke filosofieliefhebber graag aan de boekenkast toevoegt.

Erno Eskens is filosoof en politicoloog. Hij is medeoprichter van Filosofie Magazine, Stichting Maand van de Filosofie, filosofisch café Felix & Sofie en het digitale tijdschrift iFilosofie. Hij is uitgever filosofie en wetenschap bij Noordboek.

Copyright © Dandelion by Pexeto