Filosofische wandelingen


In mijn Filosofische reisgids voor Nederland en Vlaanderen vindt u meerdere filosofische wandelingen. Een aantal ervan zijn ook in Filosofie Magazine verschenen.

De revolutionaire geest van Brussel
Filosofische wandelroute in de voetsporen van Multatuli, Marx en Engels Multatuli schreef er de Max Havelaar, Marx en Engels werkten er aan het Communistisch Manifest, Tolstoi vond er inspiratie voor zijn Oorlog en vrede. Brussel lag aan de basis van een aantal belangrijke monumenten uit de Europese cultuur. Een filosofische wandelroute leidt u langs de belangrijkste plekken. (Filosofie Magazine 2000-4)


antwerpenAntwerpen, inspiratiebron voor Utopia
Wandeling in de voetsporen van Diderot, More, Erasmus, Hegel en Schopenhauer ‘De straten zijn breed, de huizen bijna allemaal stevig en schoon’, schrijft de jonge Arthur Schopenhauer in 1803 over Antwerpen.(Filosofie Magazine 1999-6)

Het Rotterdam van Erasmus, Locke en Bayle
Filosofische wandelroute Desiderius Erasmus, John Locke, Pierre Bayle en Hugo de Groot maakten Rotterdam tot op- en overslaghaven van de Europese Verlichtingsidealen. Een stevige wandeling voert langs cafés, beelden en graven. (Filosofie Magazine 1998-6)

‘Land van de totale vrijheid’
Wandeling door het Amsterdam van Descartes en Diderot Locke, Montesquieu, Descartes – vrijdenkers zochten van oudsher hun toevlucht in het tolerante Amsterdam. Beelden en gevelspreuken herinneren aan de aanwezigheid van de grote geesten. Een dagtocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden. (Filosofie Magazine 1997-6)

Copyright © Dandelion by Pexeto